מסלול א – כתיבת עבודת גמר מחקרית – תזה

טופס החתמת מנחה

'הנחיות בעניין קבלה למסלול א

מסלול א': עם כתיבת עבודת גמר מחקרית (תזה) 126201-18-01

משך הלימודים כולל הגשת עבודת תזה הוא עד 3 שנים.

מבנה והיקף הלימודים
היקף הלימודים הוא 28 שש"ס

במסלול א' נדרשים הסטודנטים ללמוד קורסים בהיקף של 28 שש"ס, לכתוב שתי עבודות סמינריוניות ולהגיש רפרט אחד וכן כתיבת עבודת גמר מחקרית (תיזה).

הסטודנטים נדרשים בסוף שנת הלימודים הראשונה לממוצע ציונים 90ומעלה בקורסים העיוניים ובקורסי החובה בלבד בכדי להמשיך במסלול א' לתזה.  (בכלל זה לא נכללים שיעורי הסדנאות והשיעורים המתקדמים המקצועיים).

על התלמיד יהיה להגיש את הצעת התיזה ולקבל את אישור הוועדה החוגית לתואר שני עד סוף השנה השנייה ולא יאוחר מתחילת השנה השלישית.    ניתן לעבור ממסלול א' למסלול ב' ולהיפך, בתנאי שהסטודנט מצהיר בכתב על כוונתו לעבור מסלול ליו"ר הועדה לתארים מתקדמים ולמזכירות החוג עד לסוף סמסטר ב' של שנת הלימודים הראשונה.

בכל מקרה, הועדה לתארים מתקדמים תאשר לימודים במסלול א' על-פי הישגי התלמיד בשנת לימודיו הראשונה.

עבודת הגמר המחקרית צריכה לשקף כושר ניתוח של מקורות ראשוניים ומקורות משניים, יכולת להתמודד עם גישות ופרדיגמות מדעיות שונות, תוך כדי הצגת מתודה מחקרית עקבית ויכולת התבטאות בהירה.

את עבודת הגמר ינחה חבר סגל בעל מינוי באוניברסיטת חיפה בדרגת מרצה ומעלה. במקרה הצורך (נושא רב תחומי) יתווסף מנחה שותף, באישור ראש התוכנית והדיקן ללמודים מתקדמים.